Uhapšena sestra braće Carnajev

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena sestra braće Carnajev

BOSTON - Sestra osumnjičenih za bombaški napad na bostonskom maratonu , Ajlina Carnajeva (24), uhapšena je u Njujorku zbog sumnji da bi mogla da izvrši bombaški napad, saopštila je danas policija Njujorka.

Carnajeva, žitelj Bergena u američkoj saveznoj državi Nju Džersi, "uhapšena je i optužena za teško uznemiravanje", navela je njujorška policija, prenela je agencija AFP.

Ona je sestra Čečena Džohara >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Tamerlana Carnajeva, optuženih za napad na maratonu u Bostonu, u kojem su ubijene tri i ranjene 264 osobe.

Prema policiji, Carnajeva je pretila telefonom ženi na Menhetnu riječima da "poznaje ljude koji mogu da stave na nju bombu".

Carnajeva je u srijedu privedena u policijsku stanicu u njujorškom distriktu Harlem, gdje joj je odredjeno saslušanje za 30. septembar, posijle čega je puštena.

Tamerlan je tokom policijske potrage prošle godine ubijen dok je njegov mladji brat Džohar u zatvoru, a suđenje treba da mu počne u novembru.

Tužioci su najavili da će tražiti smrtnu kaznu za Džohara Carnajeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.