Udovičić u Njujorku na Skupštini UN

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić u Njujorku na Skupštini UN

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas popodne po srednjeevropskom vremenu govoriće na Skupštini Ujedinjenih nacija u NJujorku povodom obeležavanja 20. godišnjice Svetskog programa akcije za mlade.

Prethodno, Udovičić je obišao Misiju Srbije pri UN i sastao se sa ambasadorom Feodorom Starčevićem, a potom se sastao sa direktorkom UN programa za mlade Nikol Šeferd, povodom zahteva Ministarstva omladine i sporta da bude pilot zemlja/projekat za implementaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SWAP-a (United Nations System-wide Action Plan).

Taj projekat ima za cilj povećanje zapošljavanja mladih i razvoj preduzetništva, zaštitu ljudskih i građanskih prava, političku inkluziju, obrazovanje i zdravlje mladih.

S obzirom na to da je ministar Udovičić u prethodnom periodu pokrenuo niz projekata u vezi sa zapošljavanjem mladih, ova inicijativa naišla je na široku podršku kod predstavnika Organizacije UN za industrijski razvoj, koji su već počeli da mobilizuju sredstva za projekat u Srbiji, kao i Agencije UN za ekonomski i socijalni razvoj.

Tokom prvog dana boravka u Njujorku Udovičić se sastao i sa direktorom UNICEF programa Tedom Čaibanom, sa kojim je razgovarao o stvaranju podsticajnog i bezbednog okvira za mlade u Srbiji, razvoju institucionalnog okvira, prvenstveno na lokalnom nivou, promovisanje tolerancije i nenasilja u školama, jačanje socijalne uključenosti mladih...

Udovičić je na sastanku predstavio i Nacionalnu strategiju za mlade, koju su predstavnici UNICEF-a pohvalili, rekavši da je to dobar primer drugim zemljama na koji način bi trebalo da urede omladinsku politiku.

Ministar je sa Čaibanom razgovarao i o novom Zakonu o sportu i načinu na koji će se urediti položaj dece u sportu kroz regulisanje ugovora i transfera.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Udovičić govori pred UN

Izvor: B92, 29.Maj.2015

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govoriće na Skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku povodom 20. godišnjice Svetskog programa akcije za mlade...Prethodno, Udovičić je obišao Misiju Srbije pri UN i sastao se sa ambasadorom Milanom Milanovićem, a potom sa direktorkom UN programa za mlade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.