Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji poginuo veteran njujorških vatrogasaca

U današnjoj eksploziji u jednoj dvospratnoj privatnoj kući u njujorškom kvartu Bronks, poginuo je načelnik vatrogasnog odreda dok je nadgledao evakuaciju nakon prijavljenog curenju gasa, saopštili su zvaničnici.

UPDATE: Cops nab suspect after firefighter dies, 20 are injured in Bronx drug house explosion https://t.co/kmINcdiLcq pic.twitter.com/Bcb9Bddjct

Dvospratna kuća u Bronksu je već evakuisana i vatrogasci su napustili kuću kada je, sat vremena kasnije, došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do eksplozije od koje je srušen krov kuće, a komadi drveta, cigle i fasada se razleteli po kvartu, navodi AP.

Majkl Fahi, rukovodilac ove operacije gašenja koji ima 17 godina iskustva u vatrogasnoj jedinici, otac troje dece, je pogođen komadom fasade koja ga je ubila na licu mesta, saopštile su vlasti.

Njujorški gradonačelnik, Bil de Blazio, izjavio je da je ovo "žalosna svakodnevnica sa kojom se susreću njujorški vatrogasci".

#BREAKING: Firefighter killed responding to suspected drug lab explosion, FDNY says https://t.co/VFzJt7WV0o @IdaSiegal4NY pic.twitter.com/UwVcyy22OJ

Fahi, koji je unapređen u nacelnika u junu 2012. godine, doktorirao je na Pravnom fakultetu. Diplomirao je na univerzitetu u Njujorku 1994. i magistrirao u Centru za unutrašnju odbranu i bezbednost.

Deo policijske istrage o ovoj eksploziji se odnosi na mogućnost da je kuća korišćena za proizvodnju droge.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.