Tviter duplirao, akcije poletele

Izvor: B92, 30.Jul.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tviter duplirao, akcije poletele

Njujork -- Vrednost akcija Tvitera naglo je skočila, i to za 30 odsto, pošto je kompanija saopštila da je prihod u drugom kvartalu više nego udvostručila.

Kako je kompanija iz San Franciska objavila, njene akcije sada vrede 50,01 dolar. Koliko ranije istog dana koštale su 38,59 dolara.

U drugom kvartalu se predviđao prihod od 332,7 miliona dolara, ali Tviter sada očekuje da će on ići i do 340 miliona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na godišnjem nivou se očekivao prihod do 1,27 milijarde dolara, a sada se smatra da će biti između 1,31 i 1,33 milijardu.

I broj korisnika Tvitera je porastao, pa su barem za sada ublažene sumnje da ovaj servis nije privlačan širem krugu ljudi.

Naime, u junu je ovaj servis imao 271 milion korisnika mesečno, što je za 24 odsto više nego u junu 2013. godine i porast od šest odsto u odnosu na kraj marta. Očekivalo se da će korisnika biti 266 miliona, pa je i ovaj rezultat bolji od očekivanog.

Tviterov rival Fejsbuk takođe je prošle sedmice imao odlične rezultata, i vrednost njegovih akcija na berzi blizu je rekordne.

Fejsbuk ima 1,32 milijardu korisnika. Tviter je na berzu izašao u novembru prošle godine, i to po ceni od 26 dolara za deonicu. U decembru je cena dostigla maksimalnih 74,73 dolara, a onda naglo opala.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrednost akcija Tvitera skočile 30 odsto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2014

Vrednost akcija Tvitera naglo je skočila, i to za 30 odsto, pošto je ovaj servis s kratkim porukama preko interneta saopštio da mu se prihod u drugom kvartalu više nego udvostručio.  Kako je kompanija iz San Franciska objavila, njene akcije sada vrede 50,01 dolar. Koliko ranije istog dana koštale...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.