Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp liderima stranke obećao promjenu imidža

NJUJORK - Favorit za nominaciju republikanaca Donald Tramp održao je sastanak iza zatvorenih vrata sa liderima stranke na kojem je obećao da će promijeniti svoj imidž.

Biznismen koji vodi u trci za nominaciju za predsjedničkog kandidata, saopštio je tu poruku preko svojih pomoćnika, prenosi AP.

Njegov dosadašnji uspjeh izazvao je negativnu reakciju kod pojedinih članova Republikanske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji smatraju da će njegova retorika i politika odbiti glasače kada dođe na red borba protiv demokrata.

Ostalo je da još pet saveznih država izađu na izbore. Tramp ima pozamašno vođstvo u broju delegata, ali može da mu se desi da mu nedostaje za tih 1.237 koliko je potrebno da dobije nominaciju bez odlaska na stranačku konvenciju.

Njegovi pomoćnici rekli su republikanskim vođama da je on do sada „stvarao imidž“ i da se „uloga koju je do sada igrao razvija“. Osim toga, Pol Menafort izjavio je članovima Nacionalnog komiteta Republikanske partije da Tramp ima de ličnosti – jednu za kampanju, drugu privatno.

„Kada je na bini, kada priča o stvarima o kojima priča, on stvara imidž za tu svrhu. Negativne stvari će pasti, imidž će se promijeniti.

BBC piše da Tramp ima lošu poziciju kod žena, što nije čudno s obzirom na niz kontroverznih izjava o ženama, abortusu i supruzi njegovog rivala Teda Kruza.

Analitičari navode da Trampova pobjeda u Njujorku ove nedjelje može da bude signal nove, mekše strane koju je pokazao u svom pobedničkom govoru.

Kao što je rekao na mitingu u Pensilvaniji u četvrtak: „U jednom trenutku ponašaću se tako predsednički da će vam biti dosadno“.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.