Tamara osvojila Brodvej u 82. godini!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2016, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamara osvojila Brodvej u 82. godini!

Ikona jugoslovenske i srpske modne scene Tamara Bakić opčinila je njujoršku publiku na reviji Bate Spasojevića. Dama, kojoj vreme ne može ništa, zatvorila je reviju našeg poznatog dizajnera na Brodveju, uz gromoglasan aplauz i ovacije publike. Upravo je Tamara, koja i u 82. godini suvereno vlada pistom, bila je Batina muza za kolekciju Body&Soul za proleće/leto 2017, rađenu u kombinaciji materijala, svile, kože i džinsa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Uvek svoja, savršeno obučena. Uprkos svojim godinama, Tamara je još moderna, i ako kojim slučajem ne znate koliko ima godina, po njenoj pojavi, stavu, hodu, odabiru garderobe, to nikada ne biste mogli da pogodite. Sam naziv kolekcije Boddž& Soul prožima tri pojma koja svi mi treba da negujemo. Duh, bogatstvo i negovanje naše duhovnosti, telo je hram duha, a duh i telo nadograđujemo stilom oblačenja. Garderoba je vizuelno predstavljanje. Sva tri pojma - duh, telo, vizuelno predstavljanje, treba konstantno da negujemo i nadograđujemo, i to je to prožimanje duha i tela - objašnjava Spasojević.

Srpski kreator je poziv za gostovanje u čuvenom Gotam holu dobio od Ankit Runijara, kreativnog direktora "Elucid magazina", koji je organizovao modni događaj "World Fashion Parade", sa ciljem da se kroz modu promoviše mir u svetu i zaštita ženskih prava.

Tamara je, kaže Bata Spasojević, još u bekstejdžu dobijala komplimente:

- Mnogi su joj prilazili i hvalili da izgleda jako i moćno u mojim kreacijama. Tokom same revije publika je stalno reagovala i komentarisala kako su oduševljeni dizajnom.

Ni junakinja revije nije krila radost.

- Presrećna sam što sam opet u ovom čudesnom gradu. Raduje me što sam učestvovala na reviji Bate Spasojevića, čija moda briše sve granice. Može da se uklopi u sve zemlje na planeti. Njujorška publika je posebna, prefinjenog ukusa i zna da ceni autentične vrednosti - izjavila je za "Vesti" Tamara Bakić.

Samo je nebo granica - i može se reći da je ovo životni moto Tamare Bakić. Dama koja bez ijedne estetske intervencije prkosi godinama i pokazuje da mladost duhovna, a ne fizička kategorija.

Rođena Somborka debitovala je kao manekenka 1958. godine na Sajmu mode u Beogradu. Bio je to sudbinski dan za jugoslovensku modu, jer je upravo Tamara ustanovila manekenstvo kao profesiju. Osnovala je 1967. godine Udruženje manekena, koje postoji i dan-danas. Moda je u to vreme bila deo kulturnog establišmenta, a manekeni su bili svojevrsni ambasadori. Seća se nastupa u Dvorcu sportova u Moskvi, u gradu iz bajke Teheranu, Njujorku, Parizu... Danas radi kao urednik modne rubrike u "Ilustrovanoj Politici".

Što se tiče recepta za lep izgled, Tamara ne krije:

- Dan počinjem čašom tople vode i vitaminom C, pa onda popijem kafu bez šećera. Obavezno uradim 5 tibetanskih vežbi, svaku po 21 put i za to mi je potrebno desetak minuta. Stanujem u centru Beograda, autobusom se vozim samo kad moram i uglavnom svuda idem pešice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.