Srpski student opelješio banke u SAD

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski student opelješio banke u SAD

Marko Perović (23) nalazi se među četvoricom uhapšenih u gradu Konkordu zbog prevare od više hiljada dolara sa platnim karticama.

Policajci iz Konkorda su osim Perovića, koji je živeo u Čikagu, priveli i Nikolu Colaka (36) iz Džeksonvila u Vermontu, Ivana Halacija (27) iz Forest Hila u Njujorku, i Stefana Mihova (28) iz Hilsdejla u Nju Džersiju. Zasad američki mediji koji su objavili vest o hapšenju osumnjičenih za prevare sa karticama ne navode da je Perović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Srbije.

Rodom iz Kule

Marko Perović, koji je živeo u Čikagu, otišao je iz rodne Kule da studira u SAD. On se dopisivao preko društvenih mreža sa prijateljima i porodicom. Mnogi su mu poželeli sreću na studijama.

Četvorica osumnjičenih se terete za više krivičnih dela falsifikovanja platnih kartica, korišćenje tih kartica, nezakonit pristup računarima preduzeća i zaveru.

Sva četvorica su u zatvoru u Konkordu, a sud im je odredio da mogu da se brane sa slobode za jemstvo od čak 750.000 dolara za svakog.

Geri Hatli, šef policije u Konkordu, saopštio je da su četvorica uhapšenih bili opsednuti opremom za proizvodnju lažnih kreditnih kartica.

- Oni su koristili te lažne kartice za podizanje novca na bankomatima u oblasti Konkorda. Putovali su i podizali novac. Istraga još traje, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli mnogo više hiljada dolara u odnosu na to koliko je zasad otkriveno - rekao je Hatli.

Četvorica osumnjičenih uhapšena su u sobi hotela u blizini velikog tržnog centra Konkorda, kada su se, kako kažu u policiji, spremala za nove pohode na bankomate.

Sledeće pojavljivanje pred sudom, kada može biti odlučivano o njihovoj eventualnoj kauciji, zakazano je za danas.

Prijatelji Marka Perovića u šoku su što je Marko na bilo koji način povezan sa kriminalom.

- Marko je odličan momak! Vredan, radan, sportista. U Ameriku je otišao pre dve i po godine preko programa “Work and travel” za studente, vozio je kamion, snalazio se... Roditelji su mu razvedeni, i on je već duže vreme živeo u Novom Sadu, gde su mu i mlađi brat i sestra. Svi u porodici su fini i pristojni ljudi, ova vest će ih dotući. Možda su ga uvukli, mlad je on i još naivan - kaže za “Blic” jedan od njegovih prijatelja Igor. G.I.B.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENI U HOTELU: Grupa Marka Perovića poharala bankomate u SAD

Izvor: Kurir, 02.Sep.2014

Grupa je putovala i podizali novac. Istraga još traje, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli mnogo više hiljada dolara u odnosu na to koliko je zasad otkriveno..KONKORD - Četiri osobe iz različitih država u SAD, ua koje se sumnja da su sa prostora bivše Jugoslavije, uhapšene...

Nastavak na Kurir...

Srpski student opelješio banke u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2014

Marko Perović (23) nalazi se među četvoricom uhapšenih u gradu Konkordu zbog prevare od više hiljada dolara sa platnim karticama...Policajci iz Konkorda su osim Perovića, koji je živio u Čikagu, priveli i Nikolu Colaka (36) iz Džeksonvila u Vermontu, Ivana Halacija (27) iz Forest Hila u Njujorku,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.