Slika Džordžije OKif prodata za 44 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika Džordžije O'Kif prodata za 44 miliona dolara

Slika jedne od najvećih američkih umetnica 20. veka Džordžije O'Kif prodata je na aukciji u Njujorku za više od 44.4 miliona dolara, za koju aukcijska kuća Sotbi kaže da je novi rekord za sliku ženskog slikara, piše AFP.

Pre toga rekord je držala američka slikarka Džoan Mičel čija je slika prodata za 11.9 miliona dolara.

Slika Džordžije O'Kif je procenjena na 15 miliona, ali Sotbi je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je dostigla cenu od 44 miliona nakon nadmetanja dvoje zainteresovanih kupaca.

O'Kif je veliki deo života provela u Novom Meksiku, a umrla je 1986. godine. Prethodni aukcijski rekord za njenu sliku iznosio je 6.2 miliona dolara.

Ona je poznata po slikama cveća i pustinjskih pejsaža američkog jugozapada, a bavila se i apstraktnim slikarstvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slika Džordžije O'Kif prodata za 44 miliona dolara

Izvor: Blic, 21.Nov.2014

Slika jedne od najvećih američkih umetnica 20. veka Džordžije O'Kif prodata je na aukciji u Njujorku za više od 44,4 miliona dolara, pri čemu aukcijska kuća Sotbi kaže da je po sredi novi rekord za rad ženskog slikara...Pre toga rekord je držala američka slikarka Džoan Mičel čija je slika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.