Severna Koreja oslobodila južnokorejskog studenta

Izvor: Press, 05.Okt.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja oslobodila južnokorejskog studenta

Severna Koreja pustila je na slobodu i deportovala Južnokorejanca, koji je uhapšen u aprilu zbog ilegalnog prelaska granice, potvrdio je južnokorejsko ministrastvo za ujedinjenje.
         Džu Von-Mun (21), koji studira u Njujorku, sa stalnim boravkom u SAD-u, pušten je na slobodu pošto je predstavljen u medijima u Pjongjangu 25. septembra kada je pročitao svoju zvaničnu "odobrenu" izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i priznao krivicu, prenela je agencija AFP. Za razliku od nekih drugih stranaca koju su u zatvoru u Severnoj Koreji, njemu nikada nije suđeno. Južna Koreja je pozdravila Džoovo puštanje na slobodu i pozvala Pjongjang da oslobodi još tri Južnokoreanca koji su u zavoru u Severnoj Koreji. Džu je uhapšen 22. aprila pošto je prešao reku Jalu i ušao u Severnu Koreju sa granice sa Kinom u gradu Dandong.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.