Senat nadglasao Obamu, moguće tužbe protiv Saudijske Arabije

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat nadglasao Obamu, moguće tužbe protiv Saudijske Arabije

Američki Senat je ubedljivo nadglasao veto Baraka Obame na zakon koji će omogućiti podizanje tužbi protiv Saudijske Arabije zbog terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Senat je glasao 97:1. Ovo je prvi ovakav slučaj od kada je Obama preuzeo dužnost predsednika SAD, a ukupno 111. u američkoj istoriji.

Predsednik SAD uložio je prošle nedelje veto na zakon koji dozvoljava porodicama žrtava terorističkih napada u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Njujorku da tuže Saudijsku Arabiju.

Obama je upozorio da bi ovaj zakon bio štetan po nacionalne interese SAD i da podriva nacionalni suverenitet.

Zakon koji omogućava preživelima i porodicama žrtava terorističkih napada u Njujorku da tuže Saudijsku Arabiju i traže odštetu usvojen je uoči 15. godišnjice terorističkih napada u kojima je poginulo skoro 3.000 ljudi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Obama: Kongres napravio grešku pri preglasavanju veta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2016, 08:10

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da je Kongres napravio "grešku" kada je poništio njegov veto na prijedlog zakona kojim se dozvoljava pokretanje tužbi protiv Saudijske Arabije zbog terorističkog napada 11. septembra 2001. godine. Obama je kazao da će taj zakon predstavljati "opasan presedan"...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.