Sakašvilijev bonvivanski život u Bruklinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2014, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvilijev bonvivanski život u Bruklinu

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili živi u njujorškoj trendi četvrti gde zajedno s hipsterima posećuje kafiće i buvlje pijace, piše Njujork tajms (The New York Times).

Sakašvili u samoizgnanstvu u Vilijamsburgu u Bruklinu planira trijumfalni povratak u domovinu, mada mu je u Gruziji srozana popularnost, a suočen je i s optužbama za kršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudskih prava i pronoveru državnog novca, piše Tajms.

Bivši gruzijski predsednik kaže da piše memoare, da se sastaje s američkim zvaničnicima poput republikanca Džona Mekejna i pomoćnice državnog sekretara Vikotrijom Nuland, bivšim direktorom CIA Dejvidom Petreusom, kao i da uskoro očekuje posetu bivšeg predsednika Francuske Nikole Sarkozija.

Ipak, Sakašvili nalazi vreme i da odlazi u kafiće u tom kraju za koji kaže da je dosta skup, premda sebe ne smatra siromašnim. On je rekao da se vozi podzemnom železnicom, da vozi bicikl i posećuje ulične buvlje pijace.

"Tu su hipsteri. Ali ipak zarađuju tone para, žive ugodno i uspevaju u životu. Više nisu na margini društva", kaže Sakašvili.

Bivši gruzijski predsednik koji je poveo rat protiv Rusije 2008. zbog dve separatističke oblasti kaže da je ruski predsednik Vladimir Putin upao u zamku u Ukrajini.

"To je Putinov kraj", kaže Sakašvili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Trendi" život bivšeg predsednika Gruzije

Izvor: Blic, 21.Sep.2014

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji se nalazi u egzilu od 2008. godine, živi u jednom od najživopisnijih delova Njujorka, bruklinškoj četvrti Vilijamsburg...Vilijamsburg, koji se nalazi duž moreuza Ist River sa predivnim pogledom na Menhetn, je dom na desetine kafića, "trendi" restorana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.