SAD: 10 žrtava nezapamćene mećave

Izvor: B92, 21.Nov.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: 10 žrtava nezapamćene mećave

Još dva života odnela je nezapamćena snažna mećava koja je pogodila američku državu Njujork.

Kako javlja CNN, dve osobe sa mentalnim oboljenjima umrle su napolju u toku noći.

Broj stradalih u ovoj američkoj državi za tri dana dostigao je 10.

U gradu Vinčesteru sneg je dostigao visinu od 1,8 metara. Oko 40 ljudi od utorka nalazi se u zgradi dobrovoljnog vatrogasnog društva u tom gradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sneg je toliki da vatrogasna kola ne mogu da napuste stanicu. Svaki pokušaj da se probiju kroz sneg bio je uzaludan.

Kako javlja CNN, zarobljena kola na putevima jedva da se naziru u snegu.

Mnogi su suočeni sa opasnošću da će im se urušiti krov na kućama pod težinom snega.

U državi Njujork je u sredu proglašeno vanredno stanje. Bafalo je, takođe, paralisan grad, a u sredu je zabeležena neobična pojava, "snežni zid" koji se kretao preko jezera Iri.

Temperature su u utorak pale ispod nule u svih 50 država, javlja Skaj njuz. U utorak je bilo najhladnije jutro u SAD od 1976, javlja Rojters, navodeći da je i na Havajima bilo oko nule.

Kako prenosi CNN, za ova tri dana palo je snega koliko za celu godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.