Prodaja karata za predstave BFI u Pozorištu na Terazijama

Izvor: Press, 21.Okt.2014, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja karata za predstave BFI u Pozorištu na Terazijama

Pozorište na Terazijama od danas počinje sa prodajom ulaznica za tri predstave koje će se u okviru 12. Beogradskog festivala igre izvoditi na sceni ovog teatra.
"Na ovoj sceni 29. marta gledaćemo po prvi put u Beogradu čuvenu trupu Les Ballets Trockadro de Monte Carlo, iz Njujorka", najavila je direktor BFI Aja Jung. 

Prema njenim rečima, kompanija je pre 40 godina počela sa nastupima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u najkasnjim predstavama off Brodveja sa ciljem predstavljanja duhovite strane ruskog tradicionalnog baleta kroz parodiju i zamenu uloga među polovima.

Nakon važnih kritika u Njujork Tajmsu, zahvaljujući spoju dobrog poznavanja repertoara, komičnih situacija na sceni, i zapanjujućom tehnikom muškaraca na vrhovima prstiju, ubrzo su postali poznati u Americi, i krenuli u osvajanje najprestižnijih svetskih scena. 

Jung ističe da se u izvođenju baletskih postavki, poput "Labudovog jezera" humor postiže preuveličavanjem slabosti i nezgoda, krupna tela delikatno balansiraju na prstima, kao labudovi, prikazuje fantastičan duh igre kao umetničke forme, ne rugajući se, već oduševljavajući publiku. 

Nakon prvog nastupa na 11.BFI sicilijanske trupe Zappala Danza, beogradska publika je poželala da vidi još nešto sa repertoara ove kompanije, koreograf Roberto Zappala se vraća sa najnovijim ostvarenjem. U Pozorištu na Terazijama gostovaće 1.aprila sa komadom "Antitela" utemeljenim na ideji posmatranja virusa pod mikroskopom.

Francuska plesna kompanija Kafig, koreografa Murada Merzukija gostovaće po prvi put u Srbiji, i to 6. aprila. Predstava "Boks, boks", prikazuje aspekte ove borilačke veštine koji imaju ekvivalent u koreografiji: ring i scena, udarac gonga i podizanje zavese, sudije i kritičari sumornih očiju, najavila je Jung.

Cene ulaznica za predstave 12.BFI na sceni Pozorišta na Terazijama je od 1000 do 2100 dinara, a karte se prodaju na blagajni ovog teatra.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nove predstave 12. BFI-ja

Izvor: SEEcult.org, 21.Okt.2014

Beogradski festival igre (BFI) najavio je još tri predstave za svoje 12. izdanje, koje će biti održano na proleće 2015. godine, a među njima je i njujorška trupa Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, koja prvi put gostuje u Beogradu...Ulaznice za te predstave, koje će biti igrane u Pozorištu...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.