Procurio novi snimak rušenja kula bliznakinja

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurio novi snimak rušenja kula bliznakinja

NJUJORK - Najnoviji i dosad nikada viđen 17-minutni snimak rušenja Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, u terorističkim napadima 11. septembra 2001, obišao je svet.

Reč je o još jednom izgubljenom video-zapisu rušenja kula bliznakinja koji je snimljen iz policijskog helikoptera koji je sve vreme nadletao mesto napada. Napadi na njujorški STC dosad nisu viđeni iz ovog ugla, a svetski mediji prenose da se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dramatičnom snimku vidi kako ljudima u kulama STC nije bilo spasa. U tom terorističkom napadu na simbol grada Njujorka poginulo je 3.000 ljudi.

"To je to. Najveća katastrofa na svetu. Upravo sada i ovde", reči su pilota policijskog helikoptera zabeležene na snimku. Inače, ovaj 17-minutni snimak deo je dokaznog materijala u istrazi rušenja STC. Iako su je vlasti SAD imale imale još od napada tek sada je procurila u javnost i to putem tajnog sajta za razmenu podataka "Kriptom" (Cryptome) zajedno s fotografijama koje su helikopteri njujorške policije snimili tog dana.

Strane agencije navode i da video-zapis počinje u trenutku pošto su avioni već udarili u kule. Policijski helikopter bio je na stotinak metara iznad zapaljenih bliznakinja STC, a na snimku se jasno vide i vatra i dim.

"Čitava strana... Nema je, čitava kula je nestala... Srušili su je celu. Pašće i druga...", govori pilot na snimku.

Vlasti SAD su posle trogodišnje istrage kao uzrok rušenja kula bliznakinja označile snažan požar koji je nastao posle udara aviona u nebodere STC.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.