Ponovo raste broj pušača u Njujorku

Izvor: Akter, 16.Sep.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo raste broj pušača u Njujorku

Prvi put posle niza godina više od milion Njujorčana puši, rezultat je novog istraživanja koje je pokazalo rast broja pušača

U 2013. godini 16 odsto Njujorčana je pušilo, dok ih je 2010. bilo 14 odsto, što je najmanji registrovani broj pušača, podaci suSekretarijata za zdravstvo grada Njujorka.

Trend povećanja broja pušacč iznenadjujuć je jer on opada širom SAD, iako je prosek na nivou države od 18 odsto i dalje veći nego procenat pušača u Njujorku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Njujork je tokom dvanaestogodišnjeg mandata gradonačelnika Majkla Blumberga sprovodio radikalne mere kako bi smanjio raširenost pušenja među svojim stanovnicima.

Uvedene su zabrane pušenja u parkovima i većini javnih prostora, uključujući barove i restorane širom tog grada.

Iako su te mere prvobitno pokrenule kontroverze, većina Njujorčana kasnije ih je prihvatila, a brojni gradovi širom SAD sproveli suslične modele borbe protiv duvanskog dima.

Grad je finansirao i kampanje postavljanja fotografija oštećenja unutrašnjih organa, amputacija i drugih zdravstvenih komplikacijakako bi zastrašio pušače, i pre svega decu.

Pakla cigareta kupljena u Njujorku oporezovana je više nego u bilo kojem drugom američkom gradu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.