Pijanista Dimitrije Vasiljević objavio novi CD

Izvor: Akter, 29.Avg.2014, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanista Dimitrije Vasiljević objavio novi CD

Džez pijanista koji živi i radi u Njujorku, Dimitrije Vasiljević, objavio je novi album "Metafora" u SAD i sada je dostupan u muzičkim i internet prodavnicama, saopštila je njujorška agencija LeitmotivArts, producent albuma

Moderni džez album za solo klavir sa primesama klasične muzike i nijansom balkanske tradicije ima osam autorskih kompozicija, od kojih je sedam snimljeno i producirano u studiju Oktaven Audio u Njujorku, a numera "The Love Is Out There" je snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa nastupa na Montro džez festivalu gde je Vasiljević premijerno izveo.

Uvodna numera "Wardenclyffe" slika portret Nikole Tesle, kompozicija "Sacre-Coeur" evocira bat koraka na kaldrmi Pariza, "Ditto" i "Anima" su posvete kojima Vasiljević čežnjivo prikazuje kompleksnost ličnosti kojima su namenje.

Misteriozni "Ellipsis" i diskretni "Far" su kontrastnog raspoloženja a "Tronozhats", tradicionalna crnogorska hoklica sa tri noge, metaforično ukazuje na klavir, Vasiljevićeve korene i folklor koji nadahnjuju njegov muzički izraz, ocenio je producent u najavi.

Producent ističe da kroz široku paletu raspoloženja i boja, album donosi lirsku storiju o potrazi za unutrašnjim svetovima i njihovim emocionalnim vrhuncem koristeći snagu džeza na veoma ličan način.

Vasiljević je nagrađivani njujorški pijanista i kompozitor. Iz rodne Srbije, gde je kao član brojnih džez sastava nastupao širom Evrope.

Vasiljević je otišao u SAD, diplomirao je na Berkli Koledžu i Njujorškom univerzitetu.

Intenzivno nastupa u džez klubovima i prestižnim koncertnim dvoranama Njujorka, a uskoro započinje doktorske studije na odseku za džez Univerziteta Ilinois.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.