Patrijarh: Što pre obnoviti hram u Njujorku

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Što pre obnoviti hram u Njujorku

Beograd -- Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izrazio je nadu da će hram Svetog Save u Njujorku koji je izgoreo u požaru biti obnovljen u najkraćem roku.

Kako je objavljeno na sajtu SPC, patrijarh Irinej je u odgovoru na pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeleja u kome je Vartolomej izrazio saosećanje povodom požara, rekao da je uveren da će hram "ponovo vaskrsnuti i podići se iz pepela".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Naša nada je da će se ovaj sveti hram u najkraćem mogućem roku osposobiti za nastavak aktivnog bogoslužbenog života, na slavu Svemilostivog Boga koji se o svemu stara i koji o svemu promišlja, a na radost i duhovnu korist pravoslavnih vernika grada Njujorka i Sjedinjenih Američkih Država", naveo je patrijarh SPC u odgovoru.

Crkva Svetog Save na Menhetnu izgorela je u velikom požaru, na Uskrs ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PATRIJARH IRINEJ: Naš hram u Njujorku je stradao, ali narod će ga dići iz pepela

Izvor: Kurir, 27.Maj.2016

...BEOGRAD - Patrijarh SPC Irinej uputio je vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju pismo u kojem mu zahvaljuje na saosećanju iskazanom povodom požara u kojem je izgorela srpska crkva Svetog Save na Menhetnu u Njujorku..Poglavar SPC navodi da su vernici u pažnji i ljubavi koju je pokazao Vartolomej videli...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.