Otkazana premijera filma zbog pretnji

Izvor: VOA, 17.Dec.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana premijera filma zbog pretnji

Njujorška premijera filma o izmišljenom planiranju atentata na lidera Severne Koreje Kim Džong Una "Intervju" otkazana je zbog pretnji misteriozne grupe hakera.

Takozvani "Čuvari mira" juče su objavili saopštenje u kojem obećavaju “gorku sudbinu” za one koji budu išli da gledaju film "Intervju", koji treba da počne da se prikazuje širom severne Amerike 25. decembra.

U kratkom saopštenju napisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << na gramatički neispravnom enegleskom jeziku, grupa podseća na terorističke napade u Sjedinjenim Državama 11. septembra 2001, a zatim upozorava građane da se drže podalje od bioskopa u kojima će se prikazivati ovaj film. Uz to je objavljena još jedna runda privatnih poruka poslatih elektronskom poštom, kako izgleda, generalnog direktora produkcijske kuće Sony Pictures, Majkla Lintona.

Sekretarijat za unutrašnju bezbednost SAD analizira poruku, ali uverava javnost da “nema pouzdanih obaveštajnih informacija koje bi ukazale na aktivnu pretnju bioskopskoj publici”.

Sony Pictures je odlučio da nastavi sa distribucijom kako je i planirano, ali se neće mešati u odluke bioskopa da otkažu prikazivanje filma. Do sada je najmanje jedan lanac bioskopa to i uradio.

Kasno sinoć, drugi veliki lanac Landmark Cinemas, otkazao je premijeru filma zakazanu za četvrtak u svom bioskopu u Njujorku.

Glavni glumci Set Rogan i Džejms Franko, koji u filmu tumače novinare regrutovane od strane CIA-e da ubiju severnokorejskog lidera, juče su takođe otkazali pojavljivanje u javnosti.

Pjongjang je pohvalio hakerske napade kao “pravedan čin”, ali tvrdi da država nije umešana u to.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Premijera filma "Intervju" u Nujorku otkazana zbog pretnji hakera

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 02:04

Njujorška premijera filma Intervju koji govori o izmišljenom planiranju atentata na lidera Severne Koreje Kim Džong Una, otkazana je zbog pretnji misteriozne grupe hakera...Hakerska grupa koja je sebe nazvala "Čuvari mira" objavila je saopštenje u kojem obećava “gorku sudbinu” za one koji budu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.