Ogromna šteta u crkvi Sv. Save u Njujorku

Izvor: VOA, 04.Maj.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogromna šteta u crkvi Sv. Save u Njujorku

Istraga o požaru u srpskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi Svetog Save u Njujorku još je u toku, a parohijan Miroslav Vajić za naš program kaže da je materijalna šteta ogromna.

Od nedelje uveče, parohijani srpske pravoslavne Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, ne mogu da se smire zbog nesreće, koja ih je zadesila.

U požaru, o kojem je vest vrlo brzo obišla čitav svet, izgorelo je skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sve. Istraga je još u toku, a parohijan Miroslav Vajić kaže da je materijalna šteta ogromna.

"Zidovi se sastoje iz 3 sloja, to je njihova stara gradnja. Sve je to izgorelo i ti zidovi i te ruševine sa unutrašnje strane, sve je izgorelo. Ne postoji ništa ni oltar, niti bilo šta što bi davalo znake da je nešto sačuvano. Ja sam danas baš pogledao celu crkvu unutra i interesovalo me je, jer sam u toj crkvi proveo mnogo lepih trenutaka. Ta slika je grozna. Meni je bilo nešto stvarno grozno. Koliko nam treba da sve to obnovimo, koliko je teško da se sve to očisti iznutra? Nema jedne trunčice da vidite da može da se sačuva. Sve je pepeo u kamenu i sve je razbijeno", kaže Vajić u izjavi za Glas Amerike.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.