Nova verzija Google Glassa ide u testiranje

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jul.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova verzija Google Glassa ide u testiranje

NEW YORK - Google je oko novog Glassa prilično tajnovit, pa za sada ne znamo gotovo ništa o tome kako će redizajnirane pametne naočale iz njihovih laboratorija izgledati, te kako će se razlikovati od neuspješnog prvog modela.

No, kada proizvođač u SAD-u želi svoj novi elektronički proizvod dati korisnicima na testiranje ili korištenje, prvo mora dobiti odobrenje FCC-a, Federalne komisije za komunikacije. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je ovih dana Google zatražio odobrenje za jedan novi gadget, a revni su istraživači portala Droid Life u njegovom opisu prepoznali upravo – Google Glass.

Misteriozni novi proizvod nosi kodno ime "GG1", dolazi opremljen s WiFi i Bluetooth modulima i ima neizmjenjivu bateriju. Oznaka FCC odobrenja nalazit će se, stoji u opisu, u izborniku čiji opis također podsjeća na onaj kod Glassa, pa sve navodi na zaključak da će ove pametne naočale uskoro na tržište u novoj, poboljšanoj verziji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.