Njujork, sekirom napao policajce

Izvor: RTS, 24.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork, sekirom napao policajce

Neidentifikovani napadač sekirom je napao grupu od četiri njujorška policajaca koji su se slikali na ulici i tom prilikom ranio dvojicu, od kojih je jedan u kritičnom stanju. Napadač je ubijen.

Portparol njujorške policije kaže da je do nesreće došlo kada su policajci patrolirali peške kada ih je jedan fotograf zamolio da ih fotografiše u ulici Kvins, prenosi Tanjug.

Čovek je iznenada počeo da maše sekirom kojom je udario jednog policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u desnu ruku, a zatim je ponovo zamahnuo i udario drugog policajca u glavu, ispričao je portparol policije.

Druga dva policajca su pucala u napadača i usmrtila ga. Osumnjičeni, čiji identitet još nije potvrđen, ali je objavljeno da ima oko 32 godine, proglašen je mrtvim na licu mesta.

Jedna prolaznica je ranjena od zalutalog metka. Ona je operisana i sada se oporavlja u bolnici, prenosi Rojters.

Oba povređena policajca se leče u bolnici Jamajka, a dvadesetpetogodišnji policajac koga je napadač udario sekirom u glavu nalazi se u kritičnom stanju posle operacije. Stanje drugog policajca koji ima 24 godine je stabilno, navodi policija.

"Još nije utvrđen motiv ovog napada", izjavio je policijski komesar Vilijam Breton.

Policija nije htela da komentariše izveštaje medija da je napad povezan sa terorizmom.

Sva četiri napadnuta policajca diplomirala su 8. jula na Policijskoj akademiji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD, džihadista sekirom napao policajce?

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

Pristalica džihadista Zejl Tompson napao je grupu od četiri njujorška policajaca koji su se slikali na ulici i tom prilikom ranio dvojicu, od kojih je jedan u kritičnom stanju. Tompson je ubijen na licu mesta...Portparol njujorške policije kaže da je do nesreće došlo kada su policajci patrolirali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.