Njujork: Uhapšeno 20 demonstranata

Izvor: VOA, 06.Dec.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Uhapšeno 20 demonstranata

Protesti protiv nasilja nad manjinama treće veče uzastopno održani i u drugim velikim gradovima širom SAD: Bostonu, Čikagu, Majamiju, prestonici Vašingtonu...

Nema nagoveštaja da će se demonstracije zbog odluke velike porote u Njujorku da ne podigne optužnicu protiv belog policajca koji je takozvanom "kragnom" usmrtio nenaoružanog crnca uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << smiriti.

Njujorška policija saopštila je da je sinoć, treće uzastopne večeri protesta protiv nasilja nad manjinama, privela 20 osoba.

Protesti su takođe održani u drugim velikim američkim gradovima, kao što su Boston, Čikago, Majami i Vašington. Demonstranti u prestonici su čak blokirali kolovoz u blizini zgrade Kongresa, tako što su legli na ulicu, pre nego što su nastavili demonstracije u centru grada.

U međuvremenu, Obamina adminsitracija sprema se da objavi novi niz pravila kojim će ograničiti rasno profilisanje. Sekretar za pravođe Erik Holder narednih dana treba da objavi reviziju uputstava, koja će se odnositi na lokalnu policiju i razne federalne agencije, uključujući FBI, ali ne i na Sekretarijat za unutrašnju bezbednost, koji se bavi zaštitom granica i aerodroma.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.