Niksi sve jači

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niksi sve jači

Franšiza iz Njujorka sprema ozbiljan tim za narednu sezonu.

Stigao je Derik Rouz pre samo par dana u "Medison Skver Garden".

Pominje se da bi ovu franšizu mogao da pojača i Kevin Djurent, ali je pod velikim znakom pitanja da li će se to i dogoditi.

Djurent će najpre pričati sa Oklahomom, Voriorsima i Sparsima, te treba očekivati da prihvati ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jedno od ove tri ekipe.

Plan "B" za Nikse je dobar centar. Na tržištu su Gasol, Noa i Hauard, a novi plej ove franšize Rouz je izjavio da bi voleo Francuza sa sobom u ekipi.

Bilo kako bilo, Melo, Rouz i Porzingis će dobiti još jedno sjajno pojačanje, a u pitanju je 36-godišnji bek Džamal Kroford.

Iako je u poznim igračkim godinama, Kroford je i dalje sjajan košarkaš.

Minule sezone je u regularnom delu beležio 14,2 poena po meču, a u plej-ofu je na šest utakmica postizao 17,3 poena u proseku i bio jedan od najboljih u Klipersima.

Pred Njujorčanima je već igrao i to pune četiri godine.

"Ne govorim posebno ni o jednoj ekipi ali svi znaju šta mislim o Njujorku, uživao sam dok sam bio tamo", izjavio je nedavno Kroford, i tako "podgrejao" priče da bi naredne sezone mogao da igra u Niksima.

On će biti slobodni agent ovoga leta, te bi lako moglo da se desi da ga gledamo sa Karmelom, Porzingisom i Rouzom u "Medison Skver Gardenu" naredne sezone.

Kroford je minule sezone dobio i priznanje za najboljeg šestog igrača lige, a prvi je igrač u istoriji NBA lige kome je to tri puta pošlo za rukom.

Pretpostavlja se i da bi Kroford verovatno igrao sa klupe, te bi "novi Niksi" mogli da izgledaju ovako.

Plejmejker: Derik Rouz

Bek: Lengston Gelovej

Krilo: Karmelo Entoni

Krilni centar: Kristaps Porzingis

Centar: Žoakim Noa

Šesti igrač: Džamal Kroford

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.