Nesvakidašnja kolekcija od milion dolara

Izvor: Autoportal.rs, 03.Jul.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesvakidašnja kolekcija od milion dolara

Kolekcionari automobila vrlo lak kroz par vanserijskih primeraka naprave garažu vrednu više miliona dolara. Ali u ovoj milionskoj kolekciji nema nijednog superautomobila ili unikatnog oldtajmera.

Nakon trinaest godina sakupljanja i tonu potrošenog novca Endrju Lejder uspeo je da napravi ličnu kolekciju vatrogasnih kamiona. Inspiracija za ovu zbirku našao je u hrabrim vatrogascima koji su rizikovali svoje živote pri pomaganju žrtvama eksplozija koje su sravnile kule >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << bliznakinje u Njujorku 11. septembra.

"Nakon prvog kamiona došao je ubrzo i drugi a za njime i treći. Tako je krenula da se stvara mala kolekcija. Sada se nikako ne može nazvati malom jer su mi potrebna tri hangara kako bi ove kamione uparkirao," kaže Endrju.

Daleko od toga da su svi kamioni novi. Neki su čak kupljeni sa otpada i prava su gomila rđe ali njihova vrednost nije u funkcionalnosti već u onome što simbolišu. Ipak, ukupna vrednost svih kamiona u kolekciji iznosi ravno milion dolara. Za taj novac moguće je kupiti par Ferrari modela.


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.