Nagrada za informacije o ubici imama

Izvor: VOA, 16.Avg.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za informacije o ubici imama

Savet za američko-islamske odnose ponudio je nagradu od 10 hiljada dolara za informacije koje bi pomogle u rešavanju slučaja ubistva imama  I njegovog saradnika u Njujorku. Pedesetpetogodišnji imam Mualama Akondži i njegov 64-godišnji pomoćnik Tara Udin upucani su iz blizine, na ulici, posle popodnevne molitve u subotu. "Nadamo se da će ponuđena nagrada dovesti do hapšenja i izricanja presude pojedincu koji je počinio taj užasni zločin”, rekao je izvršni direktor Saveta Nihad Avad i naglasio da očekuje da će motiv za napad biti utvrđen posle hapšenja. Policija je objavila crtež napadača, koji prikazuje tamnokosog muškarca, sa bradom i naočarima. Informacije o mogućem motivu za ubistva nisu saopštene. Aktivisti, koji su se okupili blizu džamije Al-Furkan Džame u Ozon parku u Kvinsu, ocenili su da se radi o zločinu počinjenom iz mržnje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Optužnica za ubistvo imama

Izvor: VOA, 16.Avg.2016

Vlasti u Njujorku su juče saopštile da su podigle optužnicu protiv jednog čoveka iz Bruklina za u vezi sa ubistvom imama i njegovog prijatelja dok su izlazili iz džamije. Policija navodi da je 35 godišnji Oskar Morel bio već u nedelju u pritvoru zbog nevezanog slučaja kada je udario automobilom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.