NJUJORK: Zgrada sa posebnim ulazom za bogate i siromašne!

Izvor: Kurir, 22.Jul.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJUJORK: Zgrada sa posebnim ulazom za bogate i siromašne!

NJUJORK - Njujorške vlasti su odobrile kontroverzni projekat jedne građevinske firme koja planira da na zgradi koju podiže napravi zasebne ulaze za bogate i siromašne stanare.

Stanovaće zajedno na istoj adresi, ali neće ulaziti kroz ista vrata. Kompanija Ekstel namerava da sagradi 33-spratnicu na Menhetnu, nedaleko od Central parka i reke Hadson, u koju će stanari, u zavisnosti od dubine džepa, ulaziti na velika, glavna vrata ili na sporedna, do koje se dolazi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << male, skrivene ulice.

Prema američkim propisima gradnje, velike stambene jedinice se mogu graditi samo ukoliko je u njima predviđen i jedan broj socijalnih stanova. Zgrada Ekstela imaće 219 stambenih jedinica, od kojih 55 socijalnih.

Stanari sa plićim džepom moći će da iznajme garsonjere i dvosobne stanove između drugog i šestog sprata po ceni od 845 do 1.099 dolara. Oni, pak, koji nemaju problema s novcem, moraće da se povinuju tržišnoj ceni koja dostiže 1.000 dolara po metru kvadratnom.

"Vrata za siromašne" nije novina. Nekoliko zgrada u Njujorku već imaju zasebne ulaze za vlasnike i podstanare koji obično nemaju dozvolu da koriste neke pogodnosti kao što su bazen i fitnes sala. Predstavnik Menhetna je obećao da će ubuduće slični projekti biti zabranjeni jer, kao je izjavio Njujork postu, "favorizuju diskriminaciju među Amerikancima".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pravi se zgrada sa zasebnim ulazima za bogate i siromašne

Izvor: Press, 22.Jul.2014

Stanovaće zajedno na istoj adresi, ali neće ulaziti kroz ista vrata...Kompanija Ekstel namerava da sagradi 33-spratnicu na Menhetnu, nedaleko od Central parka i reke Hadson, u koju će stanari, u zavisnosti od dubine džepa, ulaziti na velika, glavna vrata ili na sporedna, do koje se dolazi iz male,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.