NJUJORK TAJMS IMA NOVU METODU Dugo nisu pobrojane. Ovo su SVE TRAMPOVE LAŽI na jednom mestu

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NJUJORK TAJMS" IMA NOVU METODU Dugo nisu pobrojane. Ovo su SVE TRAMPOVE LAŽI na jednom mestu

List "Njujork tajms" iskoristio je celu jednu stranicu da bi ispisao sve laži koje je javno izrekao Donald Tramp otkako je na čelu Amerike.

Donald Tramp je zvanično predsednik SAD nešto duže od pet meseci i taj period su obeležile njegovi brojni skandali i kontroverzne izjave.

Na listi su brojne kontradiktornosti o raznim temama kao što su rat u Iraku, NATO, kontroverzna zabrana putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pojedine većinski muslimanske države, broj prisutnih na Trampovoj inauguraciji, kontroverza oko ruskog mešanja u izbore itd.

Tvrdio je da je bio protiv rata u Iraku, iako je poznato da se najpre zalagao za američku invaziju, govorio je da je Barak Obama naredio da ga prisluškuju, što nikada nije dokazano, rekao kako su protiv njega protestovali plaćenici, za šta takođe nema dokaza...

We wanted to put "Trump's Lies" in print. @DLeonhardt and I needed an entire page to do it. https://t.co/NWvBJK7mPe pic.twitter.com/g7PU5c1qZ6

Tramp je, kako piše "Njujork tajms", prvih 40 dana predsednikovanja svakog dana namerno ili slučajno izrekao makar jednu neistinu. On je bio sklon neistini i neproverenim tvrdnjama i pre nego što je izabran za predsednika.

Njegovo "političko uzdizanje" zasnovano je na neistinitoj teoriji o rođenju i državljanstvu prethodnog predsednika SAD Baraka Obame.

Počevši od 2011. godine Tramp je insistirao na tome da je Obama rođen u Keniji i da nema prava da bude predsednik. Iako je Obama bio primoran da dokaže da Tramp nije u pravu, on se nije javno izvinio i priznao grešku sve do prošlog septembra.

Tada je međutim optužio Hilari Klinton da je započela celu kontroverzu još u kampanji 2008. godine kada se sa Obamom borila da postane kandidat Demokrata.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.