NJUJORK OČEKUJE MONSTRUMA Vanredno stanje na Istočnoj obali, stiže snežna oluja Džuno

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJUJORK OČEKUJE MONSTRUMA Vanredno stanje na Istočnoj obali, stiže snežna oluja "Džuno"

U Njujorku, gradu koji nikad ne spava, mostovi i tuneli su zatvoreni, obustavljen je gradski prevoz i nijedno vozilo, osim hitne službe i onih za čišćenje puteva, ne saobraća zbog obilnih snežnih padavina i jakog vetra koji bi trebalo da zahvate SAD. Snežna oluja koja je dobila nadimak "Džuno" naterala je Njujorčane da se zatvore u svoje domove i ne izlaze napolje.

Najava snežnog nevremena nateralo je gradske vlasti Njujorka da preduzmu ove korake, a vanredna situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvedena je i u šest država na američkoj Istočnoj obali: Masačusetsu, Roud Ajlendu, Nju Hempširu, Nju Džersiju, Konektikatu i Njujorku.

Više od hiljadu letova je otkazano, a Menhetn deluje sablasno pusto, pošto su putnici koji koriste javni prevoz krenuli svodim kučama ranije, ostavljajući za sobom sablasno tihe ulice.

Obilne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom i olujom očekuju se tokom noći po lokalnom vremenu, kao i do metar snega u Njujorku.

Sinoć u 23 sata po lokalnom vremenu, u Njujorku je zatvoren tranzitni sistem, osim za interventne službe.U 13 okruga zatvoreni su tuneli i mostovi koji povezuju Menhetn sa Nju Džersijem.

Njujorški metro je takođe zatvoren, što je prvi put još od 2012. godine, kada je uragan Sendi harao Sjedinjenim Državama, prenela je agencija AFP.

A quiet, calm Times Square glows through the snow in New York City ahead of #blizzardof2015 Monday night. pic.twitter.com/GpyZ27oqR1

Čak 6.500 hiljada letova otkazano je duž cele Istočne obale usled nemogućih uslova za avionski saobraćaj.

A break in the snow brought out the skyline in New York tonight #newyork #newyorkcity @nyc @newyork @EmpireStateBldg pic.twitter.com/Nn3HlHi8iB

Američka Nacionalna meteorološka služba upozorila je da bi "mećava opasna po život" mogla da donese obimne snežne padavine do čak 90 centimentara, i vetar koji duva brzinom od 80 kilometara na čas, dodaje Rojters.

Blizzard shuts down New York City http://t.co/5PGTf1SHMq pic.twitter.com/lRA9z0P78c

- Ovo bi mogla da bude najveća snežna oluja u istoriji ovog grada - upozorio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

"Hey, Look At Me, I Have A Bunch Of Snow" an essay by New York City: http://t.co/cGgUErgsPm pic.twitter.com/72j7uMdPS1

On je poručio stanovnicima ovog grada da izbegavaju puteve i da se pripreme za "do sada neviđenu zimsku oluju."

Panic-buyers clear NYC grocery stores ahead of record-breaking snowstorm http://t.co/01ZipiIRq8 pic.twitter.com/NKQy4XxTah

Radnje su suočene sa nestašicom hrane, lopata za sneg i ostalih dobara koja su prosto razgrabljena od strane stanovništva koje se uveliko priprema za vandrednu situaciju.

By 12:30 a.m. Tuesday, 5.5 inches of snow had fallen in New York's Central Park http://t.co/G7SuKFaSwm pic.twitter.com/ugwj7NiE1M

- Zamolio bih građane da ne izlaze iz svojih domova ni po koju cenu - rekao je Kris Kristi, guverner Nju Džersija.

VIDEO> Oluja "Džuno": 

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork utihnuo: Čeka se snežna oluja “opasna po život“

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015

U Njujorku, gradu koji nikad ne spava, mostovi i tuneli su zatvoreni, obustavljen je gradski prevoz i nijedno vozilo, osim hitne službe i vozila za čišćenje puteva, ne saobraća zbog obilnih snežnih padavina i jakog vetra koji bi trebalo da zahvate SAD...Najava snežnog nevremena naterala je gradske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.