Mekinro: Ma kakvi Fedeks i Marej, Nole pre svih

Izvor: Mondo, 21.Avg.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekinro: Ma kakvi Fedeks i Marej, Nole pre svih

Četvorostruki osvajač US Opena vidi Srbina kao prvog favorita na turniru u Njujorku, bez obzira što u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate.

Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Džon Mekinro odlično zna šta je potrebno kako bi se osvojio pehar na US Openu, jer je to činio četiri puta u karijeri (1979, 1980, 1981. i 1984).

Uoči starta ovogodišnjeg poslednjeg grend slema kao prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << favorita izdvaja Novaka Đokovića.

"Novak je u finalu Vimbldona odigrao jedan od najboljih mečeva koje sam gledao na tom turniru. Posle toga se oženio. Nisam gledao sve njegove mečeve posle toga, samo neke i činjenica je da ne igra na najvišem nivou, jer mu je očigledno teško da se vrati u ritam. Uprkos tome, očekujem da će u Njujorku biti spreman", izjavio je za ESPN Mekinro.

Iako Rodžer Federer igra odlično na američkoj turneji (u Torontu je igrao finale, a u Sinsinatiju osvojio titulu), i na US Openu je bio nepobediv od 2004. dio 2009, Mekinro ističe da mu ne daje prednost u odnosu na Đokovića.

"Federer je u odličnoj formi, činjenica da Nadal neće igrati takođe je rasterećenje, jeste osvajao titule u Njujorku, ali ipak blagu prednost dajem Đokoviću. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone", objasnio je Amerikanac i istakao da je gotovo izvesno da će se Švajcarac i Srbin boriti u finalu.

Kao trećeg favorita za osvajanje titule Mekinro izdvaja Endija Mareja.

"Ako pogledate rezultate koje pokazuje na velikim turnirima posle operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, videćete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu", rekao je Mekinro.

US Open startuje u ponedeljak u Njujorku. Prvi nosilac je Novak Đoković, koji je trijumfovao 2011, ali i četiri puta gubio finala (2007, 2010, 2012. i 2013).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.