Marini Arsenijević u SAD nagrada za zaslužne imigrante

Izvor: Beta, 12.Apr.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marini Arsenijević u SAD nagrada za zaslužne imigrante

NJUJORK, 11. aprila 2014. (Beta) - Pijanistkinja, kompozitorka i humanitarka Marina Arsenijević dobitnica je ovogodišnje Medalje časti Ostrva Elis, koja će joj biti uručena 10. maja na tom ostrvu u njujorškoj luci, koje predstavlja simbol ulaska u SAD miliona imigranata s kraja 19. pa sve do prve polovine 20. veka.

Kako je saopšteno iz Nacionalne etničke koalicije organizacija (NECO), osnivača nagrade namenjene zaslužnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << imigrantima koji su dali veliki doprinos Americi, Arsenijević je jedna od stotinak ovogodišnjih dobitnika jedne od najprestižnijih američkih nagrada, koju, kako se navodi, priznaju i Predstavnički dom i Senat Kongresa SAD.

Do sada je ovu nagradu dobilo šest predsednika, mnogi kongresmeni, naučnici, sportisti, zabavljači, izvršni direktori firmi i filantropi.

Marina Arsenijević, pijanistkinja i kompozitorka koja je dobila brojna medjunarodna priznanja, zvezda je programa američke javne televizijske mreže PBS "Marina na Vest pointu: Jedinstvo kroz različitost", koji je nominovan za nagradu Emi.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.