Mama, je l ona prava?! (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mama, je l' ona prava?! (FOTO)

Znam, nisam uzorna mama. Pokazala sam sinu Sorajinu sliku

On ima četiri godine, i kao i vaš klinac mora sve da zna i razume. Nekada su to, za nas matore, pitanja na koja jednostavno izmišljamo odgovor – jeste, u Njujorku ima najviše zlikovaca s mehaničkim odelima, zato čovek pauk mora da živi tamo…

Nekada pitanja iz biologije – kako devojčice piške? Zašto  sede?

Iako bi ovo drugo moglo da predstavlja problem u smislu da li se četvorogodišnjaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << objašnjavaju razlike kada se toliko trudim da ga naučim da su svi ljudi isti i da nema razlike između njega i drugarice iz vrtića…

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Elem, navikla sam na sve i nonšalantno odgovaram na sva pitanja koja ga zaokupljaju i mislim da se dobro snalazim. Doduše, i dalje razmišljam o odgovoru na njegovo pitanje: Da li smo mi senka našoj senki, ali to prevazilazi moje sposobnosti u momentima kada sam spremna i na patosu da spavam, samo da bih spavala.

Jednog dana smo se dotakli i teme koja danas i nije neka tema – činjenice da je u štampi, na televiziji i Internetu samo jedna stvar. Ili dve… uglavnom silikonske.

Ne, nije me pitao otkud nekoj starleti ogromne grudi i da li su tolike jer doji puno beba, pričali smo o stajlingu, verovali ili ne.

Sorajinom stajlingu!

Znam, mnogi od vas će prokomentarisati da sam mogla i pristojniju zabavu da priuštim sinu nego što je pokazivanje opskurnih fotografija starlete Soraje Vučelić, međutim rešila sam da svoje vaspitanje dovedem na test. I mogu vam reći da sam bila zadovoljna.

Evo šta se dogodilo.

Pregledam ja kolegine fotografije sa koncerta Ace Lukasa, kad hop, eto je Soraja. Da, toliko njenih fotografija sam već videla da je znam i kao od majke rođenu. Međutim, ooovo! Ovako da se prošeta gradom. Pa... recimo da nije pristojno.

Dok ja to gledam, vrzma se oko mene moj sin.

"ŠTA JE TO?", čuo se glas klinca koji se nagledao svega i svačega – od vakcina i boca (koje smatra hororom nad hororima) do scene prebijanja u Sivom domu kojeg je njegov otac hteo da se podseti reprizom…

Pomislih "što da ne" i pokažem mu fotografije. Mislim se: sigurno će za nekih deset godina i listati slične profile na Instagramu (ili nekoj drugoj društvenoj mreži), da se ne lažemo. Stavim ga u krilo ispred kompjutera i pokrenem slajder. Pa da čujem mišljenje ovog modnog kritičara!

Naš razgovor prenosim od reči do reči:

"Šta je TO"

To se seka obukla

"Šta?"

Pantalone i majicu

"Grozno je"

Što?

"Zato što joj se vidi pupak"

I?

"Je l’ to kanap?"

Da.

"Mama, je l’ ona prava?" (ovo pitanje postavlja samo kad mu čitamo priče, pa nas, da proveri, pita da li Maza i Lunja vršljaju među lutalicama u komšiluku)

Prava je.

"Smešna je"

"A, da li se to stvarno desilo?"

Stvarno se desilo, tako je izašla napolje.

"Zašto"?

Zato što misli da je moderna i da je to lepo.

"Stvarno? Ne sviđa mi se!"

Zašto ti se ne sviđa?

"Vidi joj se guzica i sva je u kanapima"

Dobro, je l’ ti se barem dopadaju njene cipele?

"Grozne su. Grozna je, puna je perKli!"

Eto. Nije se Soraja obukla da je deca gledaju, razumemo se, ali deca je gledaju. Ne tako što ih roditelji kao ja podignu do kompa u trenutku ludila i sopstvene zabave, nego tako što je sretnu na ulici. Ili odu na koncert Ace Lukasa, ili stoje pored mame i tate na kasi u prodavnici i gledaju u dnevne novine na kojima sevaju ona i koleginice.

Ja nemam ništa protiv, što bih? A, i da imam protiv šta bih? Lepa, je, prezgodna, atraktivna i od toga napravila biznis da je svi škljocaju, a mi komentarišemo, ali BRATE! Možeš ti to bolje Soraja! Moraš bolje od tih perKli!

To je ona stara priča, ne o moralu, već činjenici da se mlade devojke danas pumpaju do ludila i skidaju do besmisla. Zašto ne idu gole i uštede pare na nešto što im treba više od kompletića manjeg od etikete na kojoj piše cena?

Ja nisam pametna. Možda zato što sam se nagledala toga i postalo mi je normalno… ovaj četvorogodišnjak ima više mozga od mene trenutno jer je prvi put video ovako nešto i prokomentarisao na pravi način.

Dok on ne shvati šta je popularnost i želja da se bude na naslovnim stranama, skapirao je da je ovakav stajling jednostavno GROZAN.

Nisam ja to rekla, on je!
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Komentar na Soraju: Mama, je l' ona prava?! (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017

Znam, nisam uzorna mama. Pokazala sam sinu Sorajinu sliku..On ima četiri godine, i kao i vaš klinac mora sve da zna i razume. Nekada su to, za nas matore, pitanja na koja jednostavno izmišljamo odgovor – jeste, u Njujorku ima najviše zlikovaca u mehaničkim odelima, zato čovek pauk mora da živi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.