Mali: Etapni dolazak Mubadale

Izvor: RTS, 26.Okt.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Etapni dolazak "Mubadale"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će se ulaganja kompanije "Mubadala" u Srbiji odvijati etapno.

Siniša Mali rekao je za Politiku da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka, prenosi Tanjug.

"Oni sada sondiraju naše univerzitete i procenjuju da li imamo kadrovski potencijal za takav centar. Ako to uspe, išlo bi se na izgradnju fabrike čipova na teritoriji Beograda, što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je investicija od tri,četiri milijarde dolara", naveo je Mali.

Mali je podsetio da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima tri takve fabrike, u Njujorku, Singapuru i Drezdenu.

"Da bi se probili u tako uski krug, treba ispuniti mnoge preduslove, kadrovske i infrastrukturno. Zato će se i raditi fazno, ukoliko ispunimo navedene preduslove", istakao je gradonačelnik Beograda.

Ukazaoje da su arapski investitori "u ovom trenutku najpoželjniji na svetu".

"Imaju novac, ali i vrlo ozbiljne zahteve. Privilegija je imati ih kao ulagače", ocenio je Mali, koji je i savetnik za finansije premijera Aleksandra Vučića.

Na konstataciju da je "Er Srbija", u kojem kompanija "Etihad" ima 49 odsto vlasništva, a vlada Srbije 51 odsto, njegov "majstorski rad", Mali, rekao je da je vodio tim koji je taj posao uspešno okončao i da s njima deli zasluge.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Etapni dolazak "Mubadale"

Izvor: Blic, 26.Okt.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će se ulaganja kompanije “Mubadala” u Srbiji odvijati etapno...Mali je za Politiku rekao da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka...- Oni sada sondiraju naše univerzitet i procenjuju...

Nastavak na Blic...

Mali: Etapni dolazak Mubadale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže za današnju Politiku da će se ulaganja kompanije "Mubadala" u Srbiji odvijati etapno...Mali je rekao da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka..."Oni sada sondiraju naše univerzitet i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mali: Etapni dolazak "Mubadale"

Izvor: Studio B, 26.Okt.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će se ulaganja kompanije "Mubadala" u Srbiji odvijati etapno. Prvo je u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka..."Oni sada sondiraju naše univerzitet i procenjuju da li imamo kadrovski potencijal...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.