Loš rad vodi priznanju Palestine

Izvor: B92, 24.Nov.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš rad vodi priznanju Palestine

Neuspeh međunarodne zajednice u rešavanju izraelsko-palestinskog sukoba podstiče države da priznaju Palestinu.

To je mišljenje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki-muna, koji je naveo da proces priznavanja države Palestine uzima sve više maha.

Ban je ovo izjavio u Njujorku na obeležavanju Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom.

U izjavi pročitanoj na svečanosti u sedištu svetske organizacije, palestinski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mahmud Abas pozdravio je promene u javnom mnjenju na Zapadu prema palestinskom pitanju.

On je podsetio na švedsko priznanje Palestine, podršku njenom priznanju u parlamentima Velike Britanije, Španije i Irske, kao i na predstojeće izjašnjavanje o tom pitanju u Francuskoj i drugim evropskim državama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ban: Neuspeh u rešavanju krize vodi priznanju Palestine

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 01:37

Neuspeh međunarodne zajednice da se postigne političko rešenje izraelsko-palestinskog sukoba podstiče vlade mnogih zemalja da priznaju palestinsku državu i da taj proces sve više uzima maha, izjavio je juče u Njujorku generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun, tokom obeležavanja Međunarodnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.