Linsaniti ponovo u Njujorku

Izvor: MVP.rs, 01.Jul.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linsaniti ponovo u Njujorku

Ali, ovoga puta u Netsima.

Prethodne noći je zvanično otvorena sezona lova na slobodne agente u NBA ligi i u narednim danima se očekuje pravo ludilo. Povećanje seleri kepa dovelo je do toga da igrači dobijaju gotovo neverovatne sume novca, ali o tome nešto kasnije.

Jedan od prvih igrača koji su našli novu sredinu je Džeremi Lin (27, 191). Plejmejker je imao opciju da i naredne sezone igra za Šarlot i da zaradi 2.2 miliona dolara, ali ju je odbacio. Ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << se da je napravio dobar potez. Sa Bruklinom je dogovorio trogodišnju saradnju vrednu 36 miliona dolara. Ukoliko bude želeo da napusti tim posle dve godine moći će to da uradi.

Pored velike svote novca, Lina u Netsima očekuje i uloga prvog plejmejkera. Generalni menadžer Šon Marks je krenuo u rebilding ekipe, a kako stvari sada stoje Lin bi trebalo da bude jedan od nosilaca igre u narednoj sezoni, uz Bruka Lopeza.

Zanimljivo je da je Lin svoj uspon u NBA ligi počeo upravo u Njujorku, ali u ekipi Niksa u sezoni 2011/12. Nakon toga je igrao za Hjuston, Los Anđeles Lejkerse i Šarlot. U prethodnoj sezoni je beležio 11.7 poena, 3.2 skokova i tri asistencije. Odigrao je 78 utakmica, od čega 13 kao starter, a na terenu je provodio nešto više od 26 minuta.

(foto: NBA)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.