Krvavi pir u Njujorku: Islamista sekriom napao policiju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi pir u Njujorku: Islamista sekriom napao policiju

Amerikanac Zejl Tompson napao je u četvrtak u Njujorku sekirom dvojicu policajaca. Napadač je potom ubijen, a kako je saopštio američki cebntar za nadzor islamskih sajtova SITE, Tomposon je bio pristalica džihada.

Sigurnosne kamere zabeležile su napad Zaka Tompsona na policiju

 

Tompson (32) je ubijen u četvrtak pošto je u četvrti Kvins sekirom napao grupu od četvorice policajaca, ranivši jednog u glavu, a drugog u ruku. Kako mediji prenose, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policajac sa povredom glave u teškom je stanju.

 

U napadu je teško povređena i jedna dvadesetdevetogodišnja slučajna prolaznica, zalutalim policijskim metkom, i ona je takođe u kritičnom stanju.

 

Američki mediji prenose da Tompson ima krivični dosije u policiji Kalifornije i da je otpušten iz mornarice SAD zbog zbog disciplinskog prekršaja. Vlasti, međutim, nisu saopštile detalje njegovog dosijea, niti precizniji razlog otpuštanja iz mornarice.

 

Vlasti su navele i da policija istražuje motive ovog napada, i dodale da on još ne može da se poveže sa islamskim terorizmom.

 

 

SITE je naveo i da je Tompson objavio na Jutjubu i Fejsbuku izjave kojima "pokazuje sklonost ka ekstremizmu u kontekstu rasa, vere i istorije".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.