Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Štada, vlasnik Hemofarma, prodata za 5,4 milijarde evra

Vlasnici investicionih fondova Bejn Kapital (Bain Capital) i Sinven (Cinven) uspeli su u ponovoljenoj ponudi da dogovore preuzimanje nemačkog proizvođača generičkih lekova, kompanije Štada Arcnejmitel, za 5,4 milijarde evra, javlja agencija "Blumberg".

Kupci su uspeli da ostvare minimalni prag privatanja za preuzimanje 63 posto akcija, na koje je ponuđač bio spreman, nakon korekcije tog praga sa početnih 75 odsto akcija, navodi njujorška agencija, pozivajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na saopštenje objavljeno na zvaničnom veb sajtu Štada grupe.

Sve saglasnosti antimonopolskih regulatora su obezbeđene, a ponudjene akcije će biti prenete pre kraja meseca, naodi se u saopštenju proizvođača lekova iz Bad Vilbela.

U okviru nemavckog faramceutskog giganta Štada od 2006. godine posluje i vršački Hemofarm.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.