I Bajden hoće u Belu kuću - ugrožava Hilari

Izvor: B92, 01.Avg.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I Bajden hoće u Belu kuću - ugrožava Hilari"

Potpredsednik SAD Džo Bajden i njegovi saradnici počeli su da rade na mogućoj predsedničkoj kampanji koja bi izazvala buru među demokratama, piše Njujork Tajms.

Prema pisanju tog lista, Bajden bi tako bio direktna pretnja dosadašnjoj državnoj sekretarki Hilari Klinton koja je favorit u taboru demokrata za Belu kuću.

Njujork Tajms“ ističe da su Bajdenovi saradnici počeli da se konsultuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ostalim liderima demokrata i donatorima koji još nisu stali na stranu Klintonove.

Kako se navodi, te razgovore uglavnom vodi Bajdenov šef osoblja Stiv Riketi, a oni se održavaju ili preko telefona ili za ručkovima.

Dodaje se da su ti razgovori intenzivirani posle izliva simpatija prema Bajdenu nakon smrti njegovog sina Boa u maju.

Riketi je te navode odbio da komentariše.

„Njujork Tajms“ dodaje da Bajden neće imati lak put ukoliko odluči da se kandiduje jer Hilari Klinton već ima veliku podršku među demokratama zbog ideje o odabiru prvog ženskog predsednika SAD.

Njena kampanja je već prikupila milione dolara.

Sa druge strane, u taboru republikanaca kandidati o kojima se najviše priča su Džeb Buš koji bi, ukoliko bude izabran, bio treći član svoje porodice u Beloj kući, senator iz Teksasa Ted Kruz, Rend Pol, Marko Rubio, ali i biznismen Donald Tramp.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.