Guverner Njujorka u poseti Kubi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guverner Njujorka u poseti Kubi

 Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo biće prvi guverner iz SAD koji će posetiti Kubu od otopljavanja odnosa dve zemlje.

Kuomo, demokratski guverner, namerava da ponedeljak i utorak provede u Havani i smatra da će taj put ojačati ekonomske veze Njujorka i Kube, prenela je agencija AP.

Trgovinski stručnjaci ističu da bi Njujork mogao da profitira od poboljšanja odnosa sa Kubom, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njujorški poljoprivrednici bi mogli tamo da izvoze jabuke i mlečne proizvode.

Američke kompanije bi mogle da investiraju u razvoj infrastrukture, a mogle bi da grade i letovališta.

Predsedavajući njujorškog saveta za izvoz Džo Šunmejker je, međutim, upozorio da će za razvoj bilo kakvih ekonomskih odnosa sa Kubom biti potrebno vreme.

Kritičari Kuoma smatraju da je cilj ove posete više "domaća politika" i da guverner traži način da bude među glavnim vestima medija u SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.