Farel pokrao plesačicu: Čuveni hit Happy je plagijat?

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farel pokrao plesačicu: Čuveni hit "Happy" je plagijat?

Plesačica iz Njujorka tvrdi da je Farelov spot kopija njenog filma "Girl walk/All day" koji je snimila još 2011. godine.

Spot "Happy" Farela Vilijamsa postao je toliko popularan, da je dobio stotine verzija urađenih širom sveta. Međutim, verzija "24 hours of happy" koju je Farel prošle godine postavio na "YouTube" privukla je pažnju plesačice En Marsen

koja je snimila film dug 71 minut, u kojem se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prikazuje kako pleše ceo dan uz album "All Day" grupe "Girl Walk".

- Za Farelov spot sam saznala preko društvenih mreža i odmah uočila gomilu sličnosti. Lepo je što ples očigledno dobija na popularnosti, ali mislim da se ipak poslužio mojom idejom- rekla je Marsenova.

Farelova PR služba saopštila je da umetnik nije gledao njen spot pre nego što je pravio svoj, niti je ikada čuo za nju.

Poslušajte Marsenovu o projektu "All day":

A ovo je čuvena pesma "Happy", procenite sami da li ima sličnosti:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) Farel pokrao plesačicu: Čuveni hit "Happy" je plagijat?

Izvor: Press, 20.Apr.2014

Spot "Happy" Farela Vilijamsa postao je toliko popularan, da je dobio stotine verzija urađenih širom sveta.. Međutim, verzija "24 hours of happy" koju je Farel prošle godine postavio na "YouTube" privukla je pažnju plesačice En Marsenkoja je snimila film dug 71 minut, u kojem se prikazuje kako...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.