Evropa na mukama, eksplozija poverenja u SAD

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa na mukama, eksplozija poverenja u SAD

Njujork -- Američki potrošači su u junu imali više poverenja u nacionalnu ekonomiju, ali su i dalje oprezni u pogledu perspektiva privrednog rasta.

Indeks poverenja potrošača, koji izračunava ova kompanija, oporavio se u junu na 98 poena sa 92,4 poena iz maja, što je najveći indeks od oktobra prošle godine kada je dostigao 99,1 poen, saopštila je njujorška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživačka kompanija Konferens bord, prenosi agencija Frans pres.

Potrošači su u junu bili manje negativni u pogledu aktuelnih poslovnih uslova i situacije na tržištu rada, pa je tako procenat onih koji smatraju da su poslovni uslovi loši pao na 17,7 odsto.

Kada je reč o narednih šest meseci, ispitanici koji su učestvovali u anketi su uglavnom bili optimističniji u pogledu poslovnih uslova, zapošljavanja i rasta ličnih primanja.

"Potrošači su, generalno gledano, još uvek oprezni optimisti u pogledu ekonomskog rasta na kraći rok", izjavila je direktorka Konferens borda, Lin Franko.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemci dižu plate, a ne slute šta može da usledi...

Izvor: B92, 29.Jun.2016

Berlin -- Poverenje potrošača u Nemačkoj raste, jer domaćinstva veruju da će ih snažna domaća tražnja, rastuće plate i niska inflacija, zadržati na stazama rasta..."Bolje poverenje potrošača je rezultat izvrsnih domaćih ekonomskih uslova, kao što su visok nivo zapošljavanja, veoma dobar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.