EBOLA STIGLA U NJUJORK: Bolest doneo lekar pri povratku iz zapadne Afrike

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBOLA STIGLA U NJUJORK: Bolest doneo lekar pri povratku iz zapadne Afrike

Nema razloga da se Njujorčani brinu, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio i dodao da je grad od 8,4 miliona stanovnika sve pripremio u slučaju da dođe do nove infekcije

NJUJORK  - Jedan njujorški lekar, koji se nedavno vratio iz zapadne Afrike, inficiran je virusom ebole, izjavio je sinoć gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Lekar (33), koji je u Gvineji lečio pacijente, prvi je slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << infekcije u najvećem gradu u SAD i četvrti slučaj u toj zemlji.

"Nema razloga da se Njujorčani brinu", rekao je De Blazio novinarima i dodao da je grad od 8,4 miliona stanovnika sve pripremio u slučaju da dođe do nove infekcije.

Lekar Kreg Spenser se nalazi u karantinu jedne bolnice u njujorškoj četvrti Menheten. Skoro 5.000 ljudi umrlo je od ebole u zemljama zapadne Afrike.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi slučaj ebole u Njujorku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014

Jedan njujorški lekar, koji se nedavno vratio iz zapadne Afrike, inficiran je virusom ebole, izjavio je sinoć gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio...Lekar (33), koji je u Gvineji lečio pacijente, prvi je slučaj infekcije u najvećem gradu u SAD i četvrti slučaj u toj zemlji..."Nema razloga da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ebola je stigla u Njujork i u Mali

Izvor: Prva.rs, 24.Okt.2014

Lekar Kreg Spenser (33) iz Njujorka koji se prošlog petka vratio iz Gvineje gde je lečio zaražene od ebole, i sam je pozitivan na tu bolest.. Prvi simptom umora pojavio se u utorak, a temperatura i proliv u četvrtak, pa se sam prijavio u bolnicu. Njegova verenica i dvoje bliskih prijatelja su u karantinu...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.