Džez muzičar Vladan Mijatović objavio CD u Americi

Izvor: Kurir, 14.Sep.2015, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džez muzičar Vladan Mijatović objavio CD u Americi

Album prvenac „Ornaments“ sa 12 kompozicija nedavno je ugledao svetlost dana u Americi

Otkako je u oktobru prošle godine održao solistički koncert u Karnegi holu u Njujorku, u životu Vladana Mijatovića, kompozitora i džez muzičara koji živi u Njujorku, desile su se interesantne stvari.

Počeo je da predaje u školi Vestčester kao profesor, sarađivao je na mnogim projektima sa drugim muzičarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a njegov album prvenac „Ornaments“ sa 12 kompozicija nedavno je ugledao svetlost dana u Americi.

- Na mom koncertu u Karnegi holu izveo sam obrade tri tradicionalne srpske i jedne makedonske pesme, dok su sve ostale moje originalne kompozicije specijalno komponovane za ovu priliku - kaže Vladan i otkriva da naziv albuma ima veze sa srpskom muzikom.

- To su ornamenti iz srpske muzike. To su muzički ukrasi, takozvani trileri, koji se nalaze u našoj muzici, u našim pesmama i kolima. Moj album je prezentacija srpske muzike - pokazujem taj tehnički poduhvat koji je svojstven samo nama na Balkanu - kaže muzičar koji je sav prihod od koncerta u Karnegi holu donirao narodnoj kuhinji u Srbiji.

(M. C.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.