Državni tužilac optužio Tilersona da je koristio alijas

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni tužilac optužio Tilersona da je koristio alijas

Dalas -- Državni tužilac Njujorka tvrdi da je državni sekretar Reks Tilerson dok je bio izvršni direktor kompanije Ekson koristio "lažno ime".

Tužilac Erik Šniderman optužbu je izneo u pismu koje je u ponedeljak predato Njujorškom sudu, preneo je AP.

Šniderman sada pokušava da utvrdi da li je kompanija obmanula investitore i javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krijući decenijama ono što znaju o vezi izmedju fosilnih goriva i klimatske promene.

Šnajderman je rekao da kompanije Ekson nije obelodanila da je Tilerson koristio nalog pod imenima "Vejn Traker" za slanje i primanje mejlova.

Vejn je Tilersonovo srednje ime, a nalog je korišćen od 2008. do 2015. godine, naveo je on.

Portparol Eksona Alan Džefers rekao je da je nalog napravljen za sigurnu i brzu komunikaciju između Tilersona i viših zvaničnika oko raznih tema.

Stejt department odbio je da komentariše ovaj slučaj, navodeći da sva pitanja treba da budu upućena Eksonu.

Tilerson je podneo ostavku na mesto generalnog izvršnog direktora Eksona nakon što mu je predsednik SAD Donald Tramp ponudio posao državnog sekretara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.