Britanci i Amerikanci uputili sedmi prijedlog rezolucije o Srebrenici

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2015, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci i Amerikanci uputili sedmi prijedlog rezolucije o Srebrenici

NJUJORK - Velika Britanija i SAD su večeras ruskoj delegaciji u Savjetu bezbjednosti UN uputile sedmi prijedlog rezolucije o Srebrenici.

Na ovakav korak su se odlučili poslije jučerašnja tri odlaganja sjednice na kojoj je trebalo da se glasa o rezoluciji, a o kojoj će se raspravljati danas u 16 sati.

Prema saznanjima Blica, Amerikanci i Britanci su, zapravo, preradili dijelove šestog prijedloga rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oko kojeg juče nije bilo saglasnosti u tom tijelu UN.

Ruska delegacija je proslijedila najnoviji prijedlog u Moskvu, gdje se od ruskog državnog vrha očekuje da se izjasni o tome.

Srbija nije obaviještena šta u tom novom tekstu piše.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.