Brava GM-a ubila 107 a ne 13 osoba?

Izvor: B92, 27.Avg.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brava GM-a ubila 107 a ne 13 osoba?

Fond za obeštećenje vozača neispravnih automobila Dženeral motorsa, dobio je 107 dosijea o smrti ljudi koji su vozili takva vozila, saopštio je taj fond.

Taj broj daleko prevazilazi broj od 13 smrtnih slučajeva koje ta američka kompanija zvanično pripisuje raznim kvarovima, prvenstveno neispravnim kontakt-bravama i bezbednosnim vazdušnim jastucima.

Taj broj bi dodatno mogao da se poveća pošto je Dženeral motors od skora otvorio šalter za te zahteve. Šalter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti otvoren do kraja godine.

Te zahteve će razmotriti advokat kompanije koji će utvrđivati visinu nadkonade za svaki slučaj pojedinačno.

Dženeral motors je od februara ove godine povukao s tržišta 2,6 miliona svojih vozila. Kompanija je priznala da je duže od deset godina znala za te kvarove, ali ih je tek ove godine zvanično priznala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.