Bog tražio zajam, banka ne da

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bog tražio zajam, banka ne da

God Martovič Lazarov (26) iz Njujorka tužio je Ekvilifaks, tamošnji kreditni biro, koji mu već godinama zagorčava život odbijenjem da izda izveštaj o njegovoj kreditnoj sposobnosti, jer ne priznaje njegovo ime (God), koje na engleskom jeziku znači Bog.

Gazarov je rođen u Rusiji, američko državljanstvo je dobio u januaru ove godine, a ime su mu, kako tvrdi, dali po dedi, i nikada sa njim nije imao nikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problema, sve do pre oko tri godine, kada je pokušao da dobije veći iznos pozajmice na svojoj kreditnoj kartici.

Kreditni biro je, međutim, sve vreme odbijao da mu izda izveštaj o kreditnoj sposobnosti koji banke zahtevaju, što mu je u mnogome otežalo dobijanje kredita, između ostalog i za kupovinu kola.

Gazarov je prisiljen i da kredite uzima pod uslovima nepovoljnijim od onih na koje bi imao pravo, jer nikad nije imao problema sa prekoračenjem dozvoljenih minusa i rokova za otplatu.

Njujorški kreditni biro, međutim, ima automatsku proceduru, koja treba da utvrdi da li su osobe koje traže kredite zaista one za koje se izdaju, i te procedura njegovo ime ne prihvata kao validno. Gazrovu su zbog toga najpre savetovali dapromeni ime, ali kada se naljutio i presavio tabak, počeli su da mu obećavaju da će u problematičnu proceduru uneti izmene.

- Ako je njihov službenik za rad sa strankama zaista bio toliko drzak da mom klijentu savetuje da promeni ime, usuđujem se da kažem da nema potrebne kvalifikacije za rad sa javnošću - smatra Gazarovljev advokat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOG TRAŽIO KREDIT: Banka mu ne dozvoljava zajam!

Izvor: Kurir, 12.Apr.2014

God Gazarov (26) Rus koji živi u iz Njujorka tužio je tamošnji kreditni biro, koji mu već godinama zagorčava život odbijenjem da izda izveštaj o njegovoj kreditnoj sposobnosti, jer ne priznaje njegovo ime, koje na engleskom jeziku znači Bog..."Radio sam naporno da dobijem kredit, a oni su dovoljno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.