Bjork inspiracija izložbe u Muzeju moderne umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjork inspiracija izložbe u Muzeju moderne umetnosti

U Muzeju moderne umetnosti (MoMa) u Njujorku u nedelju će biti otvorena izložba posvećena eksperimentalnoj pop-elektro pevačici Bjork.

Retrospektiva opusa umetnice sa Islanda, koja traje do 7. juna, nudi na dva sprata muzeja osam solo albuma Bjorkove, koja je nekada pevala u bendu Šugerkjubs (Sugarcubes).

Posetilac na ulazu dobija slušalice na kojima se čuje imaginarna biografija pevačice, sve u skladu s muzikom sa njenih albuma i poezijom islandskog pesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sjon.

Izložene su i ekstravagantni kostimi koje je pevačica nosila na koncertima i u drugim svečanim prilikama, poput "haljine-labud" koju je nosila za ceremoniju dodele prestižnog Oskara 2001. godine.

Posetioci mogu da vide i "instrumente", poput Teslinog kalema i električnog transformatora, koje je Bjork koristila za svoj album "Biophilia" 2011. godine.

"Bjork nas je navela da pomerimo granice tehnologije zvuka. Jedino pravilo kojeg se ona pridržava je kršenje pravila", rekao je direktor muzeja Glen Lovri.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.