Ban uzpozorava zbog Ukrajine

Izvor: B92, 24.Apr.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban uzpozorava zbog Ukrajine

Njujork -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun upozorio je danas da bi situacija u istočnoj Ukrajini mogla "brzo da izmakne kontroli".

U saopštenju koje je izdao njegov portparol navodi se da je generalni sekretar "duboko zabrinut" zbog nastavka nasilja u istočnom delu Ukrajine i da naglašava da treba "po svaku cenu izbegavati vojne akcije".

Ban je pozvao sve strane da se "uzdrže od svakog nasilja, zastrašivanja ili provokcije i da se trude da smire tenzije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Generalni sekretar je ponovio da sve strane treba da se drže obaveza preuzetih Ženevskim sporazumom, čiji je cilj da dovede do smirivanja tenzija u Ukrajini.

Ukrajinske vlasti pokrenule su danas operaciju protiv separatista u Slavjansku, uporištu proruskih pobunjenika na istoku, u kojoj je poginulo najmanje dvoje pobunjenika.

Predsednik Rusije Vladimir Putin odmah je osudio tu akciju kao "zločin", a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da je ruska vojska započela vežbe Južnog i Zapadnog vojnog okruga na granici sa Ukrajinom, zbog zaoštravanja situacije na jugoistoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kriza u Ukrajini mogla bi da izmakne kontroli i ubrzano dovede do nesagledivih posledica"

Izvor: Press, 24.Apr.2014

- Generalni sekretar je ozbiljno zabrinut zbog kontinuiranog nasilja na istoku Ukrajine koje je dovelo do gubitka života, nove nestabilnosti i sve to doprinosi stvaranju klime straha i uznemirenosti - naveo je Ban u saopštenju, prenosi AFP...- Pošto je ulog sada tako visok, generalni sekretar je ozbiljno...

Nastavak na Press...

Ban Ki Mun: Po svaku cenu izbeći vojne akcije u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2014, 09:48

25.04.2014. -..Generalni sekretar Organizacije ujedinjenih nacija Ban Ki Mun je pozvao da se vojne akcije u Ukrajini izbegnu po svaku cenu, izjavio je na konferenciji za novinare predstavnik svetske organizacije Farhan Hak...„Generalni sekretar UN je pozvao sve strane da se uzdrže od nasilja, zastrašivanja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.