Njujork, istraga o požaru u crkvi Svetog Save

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork, istraga o požaru u crkvi Svetog Save

Veliki požar koji je zahvatio srpsku pravoslavnu crkvu u Njujorku tema je brojnih američkih medija koji uz fotografije i video-snimke vatrene stihije, naglašavaju da je crkva izgorela nakon uskršnje službe. Kako navodi televizija "En-Vaj 1", istražitelji pokušavaju da otkriju uzrok požara.
Njujorška televizija En-Vaj 1 (NY1) navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da istražitelji vatrogasne službe istražuju uzrok požara.

Pod naslovom "Plamen guta srpsku pravoslavnu crkvu na Menhetnu", Njujork Tajms piše da je istorijsku građevinu koja ima važnu ulogu u srpskoj zajednici u Njujorku, progutao plamen samo nekoliko sati nakon što su vernici ispunili klupe za uskršnju liturgiju.
Njujork dejli Njuz takođe piše o velikom požaru koji se dogodio u srpskoj pravoslavnoj crkvi pod naslovom "Vatrogasci se bore sa požarom koji besni u istorijskoj pravoslavnoj srpskoj crkvi na Menhetnu".
List donosi izjavu crkvenog čuvara Slobodana Ljubenka koji kaže da je pokušao da ugasi požar ali da nije uspeo i da se nagutao dima. 
I na sajtu Foks 5 udarna vest je požar u srpskoj crkvi na Menhetnu. 
Pod naslovom "Požar guta crkvu u Njujorku", Foks 5 piše da nema teže povređenih. 
Njujork Post, vest o požaru srpske crkve stavio je na naslovnu stranu uz naslov "Sveti pakao, 161 godinu stara crkva izgorela".
Taj list navodi da su vernici užasnuto gledali kako gori crkva nakon proslave Uskrsa. Njujork Post prenosi izjavu Aleksa Velića da je moguće da su sveće izazvale požar.
Ej-bi-si njuz na sajtu, uz video i fotografije crkve koja gori, prenosi i reči Majka Galagera, radio voditelja, koji je na društvenim mrežama objavio snimke požara uz komentar "ljudi plaču, stravičan požar".

Vol strit Džornal takođe je objavio vest da je crkva Sveti Sava u Njujorku izgorela i naglašava da u ogromnom požaru, koji su vatrogasci uspeli da obuzdaju, nije bilo povređenih.
List piše da je požar izbio oko sedam sati ujutru, ali da su vatrogasci punih sat vremena gasili požar spolja da bi mogli da uđu u unutrašnjost crkve.
Veliki požar zahvatio je srpsku pravoslavnu crkvu na Menhetnu u Njujorku, na dan kada pravoslavni vernici proslavljaju Uskrs.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.