OSVEŽENJE: Nissan predstavio restilizovani 370Z NISMO

Izvor: TopSpeed.rs, 27.Avg.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSVEŽENJE: Nissan predstavio restilizovani 370Z NISMO

Popularni Nissanov kupe 370Z, prošao je kroz tretman „podmlađivanja“, a naročito agresivno sada izgleda u sportskom NISMO „izdanju“

Foto: Nissan

Nissan je ovih dana zvanično predstavio restilizovanu verziju svog sportskog kupea 370Z, i to u NISMO izdanju. Ovo je verzija namenjena Evrope, dok je nešto ranije, publika u SAD već imala priliku da se bliže upozna sa novim modelom. Vizuelno, automobil izgleda još agresivnije nego li ranije, koristeći >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << dizajnerska rešenja primenjena na GT-R NISMO. Potpuno nov je prednji odbojnik, za većim usisnikom vazduha i prostorima za LED dnevna svetla. Treba napomenuti i nove 19-inčne Rays naplatke, u kombinaciji sive i crne boje.

Foto: Nissan

Pozadi, takođe se nalazi nov odbojnik, kao i repni spojler, koji je nešto manji u odnosu na prethodnika, ali koji u kombinaciji sa prednjim aero-paketom pruža osetno više prianjanja nego li ranije. Ono što je još bitnije, a što naročito naglašavaju u Nissanu, jeste da je količina prianjanja sada ravnomerno raspoređena po osovinama, što obezbeđuje daleko bolji balans prilikom vožnje.

Foto: Nissan

Enterijer je obogaćen novim Recaro sportskim sedištima baziranim na Sportster modelu koja obezbeđuju i veću udobnost, ali i još bolje bočno „držanje“ nego li do sada. Ostatak kokpita se nije značajnije menjao, izuzimajući poneki detalj u tradicionalnom NISMO stilu.

Foto: Nissan

Novi 370Z NISMO pokreće 3,7-litarski šestocilindarski atmosferski motor koji oslobađa 344 konjske snage, a u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, omogućava sprint do 100 km/h za 5,2 sekunde.

Izvor: Nissan/TopSpeed
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.